Screen Shot 2017 02 06 at 10.47.54Mooi dat NRC aandacht besteedt aan de uitreiking van de Ammodo KNAW Awards.

Maar Roshan Cools is een vrouw.

AA senaatskamer met vrouwelijke hooglerarenOp 8 maart presenteren de Angels een uniek project in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden: waar normaal gesproken 117 portretten van mannen en 1 portret van een vrouw hangen, hangen er nu 99 portretten van vrouwelijke hoogleraren.

Met deze actie vragen de Angels aandacht voor een wenselijke, meer inclusieve beeldvorming van wetenschap en wetenschappers waarin ruimte is voor mannen én vrouwen.

 

Foto: Marc de Haan 

Congres vrije wilOp 11 maart vindt er een congres plaats over de vraag 'Bestaat de vrije wil?'. Het congresprogramma is bekend: alleen mannen zullen hun visie tijdens een interdisciplinaire discussie presenteren. 

Waar zijn de vrouwelijke experts?

JongeAkademieDe Jonge Akademie maakt de tien nieuwe leden bekend.

Maar waar zijn de vrouwelijke leden?

Spinoza NU.nlHet nieuws van 12 juni 2014. Vier Spinozawinnaars worden bekend gemaakt: Twee mannen en twee vrouwen.

Goed gekozen, NWO!

Maar wat zien we nu?

nwo strategieMet een interactieve beeld- en geluidsshow, waarvoor kosten noch moeite gespaard waren, lanceerde onderzoeksfinancier NWO op 13 april jl. in het Gemeentemuseum in Den Haag haar strategie voor de komende jaren (klik hier voor een impressie). Aan het einde van de bijeenkomst kregen alle genodigden een ingenieus vormgegeven drukwerk uitgereikt, waarin met combinaties van woorden en beelden de wetenschap verbeeld werd.

wetenschapsvisieIn de ‘wetenschapsvisie 2025 – keuzes voor de toekomst’  staat op de eerste pagina na de inhoudsopgave een collage van een serie portretfoto’s uit de oude doos – allemaal mannen. Het zijn de Nederlandse Nobelprijswinnaars. Op de pagina ernaast staat in grote letters: we mogen in Nederland trots zijn op onze wetenschap en onze wetenschappers.

 

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!

Actueel

Masterclass met Estela Bensimon bij NWO in Den Haag

Het Platform Diversiteit in de Wetenschap nodigt u van harte uit mee te doen aan een inspirerende en informele bijeenkomst met prof. dr. Estela Bensimon. Zij is een belangrijke motor achter het diversiteitsbeleid aan de Amerikaanse universiteiten. Ze is bekend omdat ze effectieve tools heeft ontwikkeld om het studiesucces van studenten uit minderheidsgroepen te verbeteren, maar ook omdat ze helder aangeeft wat universiteiten en andere kennisinstellingen kunnen doen om echt, concreet inclusief te worden, voor iedereen, medewerkers en studenten. 

Op 24 november 2017, van 9.30 tot 12.00, is Estela Bensimon te gast bij NWO in Den Haag. Het Platform Diversiteit in de Wetenschap organiseert een masterclass voor beleidsmakers en beslissers op het gebied van diversiteit in de wetenschap. De ochtend begint met een presentatie. Daarna kunnen aanwezigen hun eigen beleid en beleidsvragen voorleggen, en is er ruimte voor een informele discussie met Estela Bensimon.

Uw aanwezigheid bij de masterclass wordt zeer op prijs gesteld. Wilt u echter de organisatoren (Isabel Hoving, Landelijk Netwerk Diversity Officers, Universiteit Leiden,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Astrid Zuurbier, NWO, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.vóór 17 november laten weten of u deelneemt? 

N.B. De exacte plannen van de masterclass kunnen wijzigen.

Diversity in Science Congres 21 november

Michèle Lemont spreekt met wetenschappers uit diverse vakgebieden, waaronder Athena's Angel Naomi Ellemers, over diversiteit in de wetenschap. Dit congres vindt plaats op 21 november van 10:00 tot 17:30 uur in de Gertrudiskapel in Utrecht. Toegang is gratis, u kunt zich aanmelden via deze link

"But will her husband move?"

Vrouwelijke wetenschappers met een mannelijke partner kunnen als gevolg van hun relatie status mogelijk bias ondervinden bij het zoeken van een baan. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd onderzoek van Lauren Rivera in American Sociological Review. Sollicitatie commissies wegen de relatie status van vrouwelijke kandidaten mee in hun oordeel, terwijl ze dit voor mannelijke kandidaten niet doen. Zo zijn commissies bijvoorbeeld bang dat de partner niet mee zou willen verhuizen voor de baan van de vrouw en zijn ze hierdoor minder bereid de vrouw aan te nemen.

Lees hier meer of klik hier voor het volledige artikel