Athena_webbanner1.jpg

Na oproep van Athena’s Angels besluit Universiteit Utrecht alle leden van een promotiecommissie toe te staan toga's te dragen en benadrukt daarmee gelijkwaardigheid

NRC artikel

Aan de Universiteit Utrecht (UU) wordt een nieuwe stap gezet in de richting van gelijkwaardigheid binnen de academische wereld.  Naar aanleiding van een oproep van Athena’s Angels heeft de universiteit een betekenisvol besluit genomen over de promotieplechtigheid. Voortaan mag elk lid van een promotiecommissie een toga dragen tijdens de ceremonie, los van hun formele positie. Alle leden van een promotiecommissie zijn tijdens de plechtigheid gelijk in functie. “Met dit besluit benadrukken we die gelijkwaardigheid”, aldus rector magnificus Henk Kummeling.

Deze aanpassing is in lijn met de lopende universitaire initiatieven van de cultuurverandering 'Erkennen & Waarderen' van de Universiteit Utrecht. Hierin staat centraal het streven dat aan de UU ieders bijdrage aan de organisatie en aan de gezamenlijke doelen wordt erkend en gewaardeerd. Alle medewerkers werken samen aan de missie en doelstellingen van de Universiteit Utrecht, ongeacht functie, afdeling of discipline.

Lees het nieuwsartikel op de website van Universiteit Utrecht