slider nieuw

4 women in academia

Veel mensen denken dat mannen en vrouwen tegenwoordig gelijke kansen hebben om succesvol te zijn in de wetenschap. Toch worden vrouwen in de praktijk vaak anders benaderd en behandeld dan mannen, en dit kan invloed hebben op hun wetenschappelijke loopbaan. Deze website is opgezet om zichtbaar te maken welke problemen vrouwen hierbij tegenkomen, en deze waar mogelijk te verhelpen.

Vier vrouwelijke hoogleraren hebben zich verenigd onder de naam Athena’s Angels om op te komen voor de belangen van vrouwen in de wetenschap. De missie van Athena’s Angels is om vrouwen en mannen werkelijk gelijke kansen te bieden op een loopbaan in de wetenschap. Wat is daarvoor nodig?

Ken de feiten   -   Meld misstanden   -   Vraag om raad   -   Signaleer seksisme   -   Sluit je aan 

 

Pallas Athena

athenaDe Griekse godin Pallas Athena is de strijdbare godin van de wijsheid. De uil is haar symbool. Het feit dat zij (in volledige wapenrusting) uit het hoofd van haar vader Zeus is geboren en af en toe nogal ‘male-identified’ overkomt nemen wij voor lief: dat gebeurde nu eenmaal soms bij de pioniers van de vrouwen in de wetenschap. Maar onder Athena’s aegis voeren wij graag onze missies uit.

 

 

Deel deze pagina!

 

Volg ons!

facebook

Actueel

FILMPJE: VROUWELIJKE WETENSCHAPPERS DIE DE WERELD VERANDERDEN

Lees hier meer

VROUWEN VEROVEREN SENAATSKAMER UNIVERSITEIT LEIDEN

Veertien vrouwelijke hoogleraren krijgen een plek in de klassieke portrettengalerij van de Senaatskamer van de Universiteit Leiden. De geschilderde portretten worden op 8 maart – internationale vrouwendag – onthuld door voormalig OCW-minister Jet Bussemaker en rector magnificus Carel Stolker.

Lees hier meer

Westerdijk Talentimpuls geslaagd: Nederland 100 vrouwelijke hoogleraren rijker

Vandaag op internationale vrouwendag heeft minister Ingrid van Engelshoven van OCW bekend gemaakt dat Nederland 100 nieuwe vrouwelijke hoogleraar rijker is. In 2017 was het precies honderd jaar geleden dat de eerste vrouw door het Glazen Plafond van het hoogleraarschap heen brak. Op initiatief van Athena’s Angels werd dit jubileum gemarkeerd door het beschikbaar stellen van 100 nieuwe leerstoelen voor vrouwelijke hoogleraren. Deze leerstoelen kwamen tot stand in een unieke samenwerking van de Universiteiten (VSNU) en het Ministerie van OCW, met steun van KNAW, NWO en LNVH.

Lees hier meer

Athena's Angels