slider nieuw

4 women in academia

Veel mensen denken dat mannen en vrouwen tegenwoordig gelijke kansen hebben om succesvol te zijn in de wetenschap. Toch worden vrouwen in de praktijk vaak anders benaderd en behandeld dan mannen, en dit kan invloed hebben op hun wetenschappelijke loopbaan. Deze website is opgezet om zichtbaar te maken welke problemen vrouwen hierbij tegenkomen, en deze waar mogelijk te verhelpen.

Vier vrouwelijke hoogleraren hebben zich verenigd onder de naam Athena’s Angels om op te komen voor de belangen van vrouwen in de wetenschap. De missie van Athena’s Angels is om vrouwen en mannen werkelijk gelijke kansen te bieden op een loopbaan in de wetenschap. Wat is daarvoor nodig?

Ken de feiten   -   Meld misstanden   -   Vraag om raad   -   Signaleer seksisme   -   Sluit je aan 

 

Pallas Athena

athenaDe Griekse godin Pallas Athena is de strijdbare godin van de wijsheid. De uil is haar symbool. Het feit dat zij (in volledige wapenrusting) uit het hoofd van haar vader Zeus is geboren en af en toe nogal ‘male-identified’ overkomt nemen wij voor lief: dat gebeurde nu eenmaal soms bij de pioniers van de vrouwen in de wetenschap. Maar onder Athena’s aegis voeren wij graag onze missies uit.

 

 

Deel deze pagina!

 

Volg ons!

facebook

Actueel

LNVH presenteert Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2017

Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) heeft dinsdag 12 december de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren van 2017 gepresenteerd. Hierin staat onder andere dat in Nederland nu 19,3% van de hoogleraren vrouw is. Dat is een toename van 1,2% ten opzichte van vorig jaar. Opvallend was dat voor het vijfde jaar op rij het percentage vrouwelijke promovendi daalt. Het LNVH roept universiteiten op zowel te focussen op het behalen van streefcijfers met betrekking tot de vrouwen in de hoogste lagen van de wetenschap, maar ook oog te hebben voor de nieuwe generatie vrouwelijke wetenschappers. U kunt hier de gehele monitor downloaden.

Lees hier meer

Presentatie Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2017 LNVH

Op dinsdag 12 december presenteert het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2017. Hier geven zij onder andere inzicht in de actuele man-vrouw verhoudingen in de Nederlandse wetenschap. De presentatie vangt aan om 17:30 uur in het Muntgebouw te Utrecht. Toegang is gratis, gelieve wel uw deelname aangeven vóór woensdag 6 december via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 030-6001361.

Lees hier meer

Sophia-netwerk strijdt voor gelijke kansen vrouwelijke academici

Lees hier meer

Athena's Angels