Athena_webbanner1.jpg

Uitreiking jaarlijkse Vitaal Bokaal

Op woensdag 17 januari 2018 is de jaarlijkse Vitaal Bokaal van het Leids Universitair Medisch centrum uitgereikt aan Pancras Hogendoorn en Karen Bergman-Korver. De Vitaal Bokaal is door het LUMC vrouwennetwerk Vitaal ingesteld om het belang van mannelijke en vrouwelijke academici in het LUMC te onderstrepen.

uitreikingvitaalbokaal2017

approved

 

Pancras Hogendoorn, lid van de Raad van Bestuur en decaan van het LUMC, ontving de bokaal onder meer voor de kritische-positieve wijze waarop hij de carri√®reontwikkeling van vrouwen in het LUMC stimuleert, voor het in het leven roepen van het succesvolle LUMC Johanna Zaaijer Fund en voor zijn inzet voor een curriculum Geneeskunde waarvan gendersensitiviteit een belangrijk onderdeel is. 

Karen Bergman-Korver, assistent onderzoekaangelegenheden bij het Directoraat Onderzoek,speelt al jaren vanuit het Directoraat Onderzoek een belangrijke rol achter de schermen wat het stimuleren van de zichtbaarheid van de positioinering van vrouwelijke wetenschappers in het LUMC betreft. Vitaal wil haar inzet graag door middel van de Vitaal Bokaal zichtbaar maken en de waardering geven die het verdient.