Athena_webbanner1.jpg

Jaarlijkse uitreiking voor de Vitaal bokaal

Uitreiking van de Vitaal bokaal aan Fred Boer door Vitaal-voorzitter Jacobijn GusseklooOp maandag 28 november vond de jaarlijkse uitreiking voor de Vitaal bokaal plaats. Na raadpleging van de leden van het LUMC vrouwennetwerk Vitaal is de bokaal toegekend aan Fred Boer, programmamanager Zorgvernieuwing.

approvedVitaal heeft in 2012 de Vitaal-bokaal ingesteld om het belang van ambassadeurs voor carrièremogelijkheden van vrouwelijke academici te onderstrepen en daarmee de doorstroom van vrouwen naar de top van de organisatie te verbeteren. De bokaal wordt toegekend aan een ambassadeur, werkzaam bij het LUMC, die zich buitengewoon ingezet heeft voor een gelijkwaardige participatie van vrouwen in hogere academische, medische en bestuurlijke posities in het LUMC. De inzet kan blijken uit vernieuwende maatregelen om vrouwen op cruciale momenten in hun carrière te ondersteunen of uit maatregelen die een grotere participatie van vrouwen aan de top mogelijk maken.
In 2012 werd de bokaal aan Eduard Klasen toegekend, in 2013 aan Hans Tanke en in 2014 aan Jan Vandenbroucke. In 2015 is er zowel een Vitaal-bokaal aan een mannelijke als aan een vrouwelijke ambassadeur toegekend, dit waren Jan van Lith en Anne Stiggelbout.