Beste lezer,

Naar aanleiding van internationale vrouwendag op 8 maart hebben Athena's Angels een nieuwsbrief (https://www.athenasangels.nl/en/newsletters-archive-new-style/archive/77-newsletter-athena-s-angels-march-2021?userid=-&tmpl=raw) rondgestuurd met een sectie gewijd aan aan Debora Diniz, een Braziliaanse sociale wetenschapper gespecialiseerd in het leggen van verbanden tussen bioethiek, feminisme, mensenrechten en gezondheid. Haar werk als wetenschapper en documentairemaker is door de loop der jaren beloond met talloze onderscheidingen, maar haar onderzoek naar vrouwelijke reproductieve rechten heeft tot zo veel bedreigingen en haat geleid dat ze haar land heeft moeten verlaten.

Athena's Angels vinden dat haar werk en prestaties meer aandacht verdient en roept iedereen die dit leest op om op 8 maart haar werk te delen met de hashtag #dinizrules. Echter, voor Engels- en Nederlandstalige mensen is het niet gemakkelijk om alle informatie over Debora Diniz bij elkaar te vinden. De Engelse pagina is incompleet en de Nederlandse Wikipedia-pagina bestaat niet: wie neemt de handschoen op en zet wat aanvullingen op haar Wikipedia-pagina?

 

Dit is de Engelse Wik‚Äčipedia pagina die moet aangevuld worden: https://en.wikipedia.org/wiki/Debora_Diniz

Haar Portugese pagina is hier te vinden: https://www.escavador.com/sobre/6845948/debora-diniz

Hier is een overzicht van wetenschappelijk onderzoek in haar naam: https://www.researchgate.net/scientific-contributions/Debora-Diniz-7912095

Alvast hartelijke dank,

Athena's Angels

 

Deel deze pagina!

Volg ons!

faceb